BESIX Nederland verhuist in 2019 naar Dordrecht

11 december 2017

In 2019 verhuist BESIX Nederland van Barendrecht naar Dordrecht. Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor zal gebouwd worden in het Businesspark Amstelwijck. Het ontwerp is van de hand van RoosRos Architecten en het vertaalt de identiteit van BESIX naar een ingetogen duurzaam gebouw met speciale aandacht voor well-being.

Het kantoor wordt 1.800m2 groot en zal ruimte bieden voor circa 80 medewerkers. Het heeft een heldere én zichtbare constructie. In het ontwerp werden verschillende verwijzingen verwerkt naar de activiteiten van BESIX.  De vakwerkliggers zijn de dragers van het ontwerp en het plan, ze visualiseren de civiele tak van BESIX. De imposante glazengevel trekt een parallel naar complexe (hoog)bouw, een andere activiteit van BESIX.

De invulling en inrichting van het nieuwe kantoor zijn in lijn met het doel van BESIX Group: excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. Een vrij indeelbaar, generiek kader -bestaande uit vier grote vakwerkspanten met lege vloervelden er tussen- vormt de basis. Een gasloos systeem, energiebesparende en -opwekkende maatregelen dragen bij aan een duurzaam gebouw. Zo ontstaat een kantoor dat niet alleen de vragen van vandaag maar ook van morgen beantwoordt.

Well-being is een belangrijke drager van het concept. Het gebouw draagt bij aan de gezondheid en beleving van de werknemers. In het hart van het kantoor komt een open, transparant atrium met levend groen, alle functies ontmoeten elkaar daar in een lichte context. De primaire functies bevinden zich op één etage, dat bevordert korte lijnen, samenwerking en ontmoeting. Het kantoor stimuleert flexibel werken met een diversiteit aan werkplekken: staand of zittend, gericht op concentratie of ontmoeting.

De bouw van het nieuwe kantoor start in het voorjaar van 2018 en ongeveer één jaar later neemt BESIX Nederland haar intrek in het nieuwe pand.

 

Jasper Mos, Wethouder Financiën, Economische Zaken, Grond-en vastgoedbedrijf van Dordrecht: "BESIX is meer dan welkom in Dordrecht. Met ruim 14.000 medewerkers wereldwijd is het bedrijf een grote speler en toonaangevend op het gebied van bouw, vastgoedontwikkeling maar zeker ook in de maritieme sector. Daarom past BESIX goed bij onze stad en regio die bekend staan om de maritieme sector. De band met Dordrecht lijkt al vanzelfsprekend."

Jeroen Philtjens, Directeur van BESIX Nederland: 'Na een uitgebreide zoektocht naar een geschikte locatie voor het hoofdkantoor van Nederland, heeft BESIX voor Dordrecht gekozen. Businesspark Amstelwijck is voor ons een ideale locatie door de ligging aan de A16 en ook nabij de N3/A15. We zijn hiermee goed bereikbaar voor onze Belgische collega's, maar hebben eveneens een perfecte ligging aan de zuidzijde van de Randstad.'

Daan Font Freide, architect bij RoosRos: "Het concept voor BESIX' nieuwbouw kenmerkt zich door een krachtige vormtaal die de identiteit van de organisatie verbeeldt."

Deel op:  
Member of logo