BESIX Nederland is verhuisd!

19 februari 2019

Eerste kantoor in Nederland met innovatief energiemanagement-systeem

Het hoofdkantoor van BESIX Nederland is verhuisd naar Dordrecht. Direct langs de snelweg staat ons nieuwe BESIX-huis: open, transparant en smart. RoosRos Architecten tekende voor het ontwerp, de uitvoering deden we uiteraard zelf. Geheel volgens onze filosofie van het nieuwe bouwen: duurzaam, lean, in nauwe samenwerking én met een heuse innovatie.

Zo gebruiken we ons gebouw om het energienet de flexibiliteit te geven die het nodig heeft om op een goede manier hernieuwbare energiebronnen te integreren. Artificiële intelligentie regelt het volledige energiemanagement van het gebouw en zorgt voor interactie met het netwerk. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een accu die ongeveer 75% van onze dagelijkse energiebehoefte kan voorzien. De accu zorgt er tegelijkertijd voor dat de energie die we via zonnepanelen produceren ook maximaal lokaal gebruikt wordt waardoor we per jaar ongeveer 9 ton CO2 minder produceren.

In samenwerking

“Het is onze missie ons te onderscheiden met duurzame oplossingen”, vertelt directeur Jeroen Philtjens. “Zoals we deze oplossingen toepassen in onze projecten, geven we er nu met het BESIX-huis zelf ook invulling aan. Een missie die we het beste bereiken in nauwe samenwerking en co-creatie met partners.” Bert Bakker, projectleider nieuwbouw, kan het beamen: “Ik ben trots dat we met onze partners in acht maanden tijd, geheel lean, het nieuwe BESIX-huis hebben gebouwd. Een duurzaam en smart gebouw waarbij alles draait om het welbevinden van de medewerkers.”

Duurzaam, smart en gezond

Want behalve slim met energie, is het gebouw geheel gasloos, maken we gebruik van een warmtepomp en wekken we resterende energie op met 272 zonnepanelen. De BESIX office-app geeft toegang tot het gebouw, laat vrije vergaderruimtes zien die je meteen kunt reserveren en toont beschikbare werk- en parkeerplekken. Het kantoorconcept is flexibel met werkplekken voor elk type activiteit en volop mogelijkheden voor ontmoeten en samenwerken. Het midden van het gebouw bestaat uit een open atrium waar veel groen de lucht natuurlijk zuivert. Het glas maakt alles transparant en licht.

Welkom!

We kijken ernaar uit onze klanten en partners te begroeten in ons nieuwe BESIX-huis. Van waaruit we met elkaar de komende jaren onze ambities verder vormgeven en realiseren. We zijn gevestigd aan de Laan van Europa 900, op Businesspark Amstelwijck, in Dordrecht. Deze locatie ligt pal aan de A16 en is zowel vanuit de Randstad als voor onze Belgische collega’s goed te bereiken.

------

Het Besix-huis kwam tot stand in samenwerking met RoosRos Architecten, VINCI facilities, SPRANK interieur, Rijnstaal, VerkerkGroep, VIAC adviseurs, Blitta, Leebo, OranjeDak en Enervalis.

Deel op:  
Member of logo