Jong BESIX Nederland in Parijs

26 maart 2024

Jong BESIX Nederland verkent de fascinerende bouwwerken van Franse collega’s

 

Afgelopen weekend ging JBN (Jong BESIX Nederland), een organisatie opgezet voor ‘jongeren’ tot 36 jaar, die werken voor BESIX in Nederland, buiten de grenzen en verkende de pracht van Parijs, maar niet zoals gewoonlijk. Een avontuur van een unieke combinatie van sightseeing en 'site seeing', waar ze niet alleen de toerist uithingen, maar ook de fascinerende bouwwerken van onze Franse collega’s onder de loep namen. Het doel van JBN is om door middel van het aanbieden van verschillende activiteiten de technische kennis en ook de algemene kennis van de jongere werknemers te vergroten.

 

Op zaterdagochtend hebben de 15 jonge professionals van BESIX de Tour Triangle verkend, geleid door Vincent Charlier en Koen de Rooy. Hun verhalen en uitleg veranderden dit bezoek in een openbaring van innovatie en bouwkundige precisie, wat hen allen inspireerde. Na een gezellige lunch was het tijd voor een andere kant van Parijs – ze bezochten het toekomstige metrostation voor de Olympische Spelen, onder begeleiding van Yoan Gabin. Daar doken ze letterlijk onder de oppervlakte naar de Métropolitain, waar de toekomst van stedelijk transport vorm krijgt.

 

Zondag was een sightseeing dag, waar ze de iconische bezienswaardigheden van Parijs bezochten en de stad in al haar glorie ervoeren. Maar deze keer, met een nieuwe waardering voor de stad, gezien door de lens van de zaterdagse 'site seeing'.

 

“Deze unieke mix van bouwkundige verkenning en culturele ervaring benadrukt de unieke kansen die we bij BESIX hebben, niet alleen om aan grote projecten te werken, maar ook om voortdurend te leren en te groeien in ons vakgebied, vertelt Michiel Bienens - BIM regisseur BESIX Nederland

 


Member of logo