Minister Harbers steekt symbolisch schop in de grond

1 februari 2024

Op 31 januari 2024 startte de aanpak van de A27 tussen Houten en Hooipolder officieel! Samen met de aannemerscombinaties De Groene Waarden en ALSÉÉN, Rijkswaterstaat en bestuurders uit de regio stak minister Mark Harbers de symbolische schop in de grond. Ook werd de mobiliteitscampagne #Betervanniet gelanceerd.

Zichtbare werkzaamheden

De werkzaamheden aan de A27 tussen Houten en Hooipolder worden in 2024 meer zichtbaar. Het verkeer krijgt vanaf half maart te maken met grootschalige asfalteringswerkzaamheden. Hiervoor zijn in 2024 10 weekendafsluitingen nodig. Later dit jaar volgt het werk aan nieuwe viaducten die nodig zijn voor de uitbreiding van Knooppunt Hooipolder.

Uit de file top 3

Dit symbolische startmoment vormt een belangrijke eerste stap in de aanpak van files op de A27 tussen Houten en Hooipolder. De A27 tussen Houten en Hooipolder is één van de belangrijkste verkeersaders van Nederland. Deze route staat dagelijks in de file top 3. Dat wil Rijkswaterstaat samen met de regio aanpakken. Zo kan het verkeer in de toekomst beter doorrijden en zijn er minder files en sluipverkeer in de regio. Dit maakt de route niet alleen sneller, maar ook veiliger.

Mobiliteitscampagne #Betervanniet

Met de mobiliteitscampagne #Betervanniet beweegt Rijkswaterstaat de weggebruikers van de A27 tussen Houten en Hooipolder tot anders reizen, niet reizen of op een ander moment te reizen. Dit om de doorstroming van het verkeer tijdens de realisatie van de verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder te behouden. Met deze campagne wil Rijkswaterstaat de weggebruiker prikkelen om hierover na te denken.

Minister Mark Harbers: “Extra rijstroken, een nieuwe verbindingsweg, 6 nieuwe bruggen, 60 kunstwerken die vervangen worden, de aanpassing van knooppunt Hooipolder. Zomaar een opsomming van alles wat in dit gebied de komende jaren gaat gebeuren. Maar niet voor niets. Niemand wil elke dag in de file staan, niemand is blij met sluipverkeer en niemand rijdt graag kilometers om. De verbeteringen aan de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder moeten daar een einde aan brengen. Maar voor het zover is, vragen we de weggebruikers een andere route te nemen waar dat kan. Als elke weggebruiker één keer in de week de fiets pakt of thuis werkt, kan er al worden doorgereden op de A27 als we straks echt aan het werk zijn.”

Meer informatie over de werkzaamheden en het project klik hier.

 

 


Member of logo