Opdracht gegund voor verbouw en renovatie Stationspostgebouw

14 januari 2020

LIFE.NL, PostNL, Fosbury & Sons, de gemeente Den Haag en SENS real estate hebben op vrijdag 20 december het feestelijke startsein gegeven voor de herontwikkeling van het rijksmonument Stationspostgebouw aan de Waldorpstraat in Den Haag. Bouwcombinatie BESIX en J.P. van Eesteren zal samen met installateur Unica de realisatie uitvoeren. Het ontwerp is van architect KCAP.​

De ontwikkeling van dit historische gebouw is de eerste grote stap in de gebiedsontwikkeling aan het Hollands Spoor, het HS kwartier, eveneens een ontwikkeling van LIFE.NL. Komende jaren wordt het gehele gebied (in totaal 230.000 m²) ontwikkeld tot een gemengde woon- en werkomgeving die een nieuwe impuls zal geven aan de omgeving rondom station Hollands Spoor en het centrum van Den Haag.

Vanaf medio 2021 zal PostNL zijn nieuwe hoofdkantoor in het Stationspostgebouw vestigen. Samen met Fosbury & Sons wordt het gebouw geheel gevuld.

Rijke historie

Het Stationspostgebouw kent een rijke historie. Rijksbouwmeester en architect G.C. Bremer ontwikkelde het kantoor in 1932. In 1940 begon de bouw en in 1949 werd het gebouw in gebruik genomen, nadat de werken even werden stilgelegd vanwege de oorlog. Het Stationspostgebouw was het laatste ontwerp van Bremer en heeft door zijn bijzondere kwaliteiten de status van Rijksmonument.

Door de herontwikkeling wordt het Stationspostgebouw weer in haar glorie hersteld. Ook in de toekomstige huurders weerspiegelt de geschiedenis van het gebouw, alsook de nieuwe manier van werken.

HS Kwartier, meer centrum voor de stad

Het Stationspostgebouw maakt deel uit van het HS Kwartier, de gebiedsontwikkeling in Laakhavens rondom station Hollands Spoor. Deze ontwikkeling beslaat het door LIFE.NL verworven Stationspostgebouw, the Globe en Ontwikkelplot, gelegen aan de Waldorpstraat in Den Haag.

In het hart van deze ontwikkeling komt het nieuwe Stationsplein van Den Haag Holland Spoor. Hier zal een hoogwaardig en levendig plein ontstaan van gelijkwaardige kwaliteit als Rotterdam Centraal en het Jaarbeursplein in Utrecht. In totaal beslaat deze ontwikkeling ongeveer 230.000 m² multifunctionele stadsontwikkeling met een groot woningaanbod. Het doel van deze ontwikkeling is dan ook meer centrum voor de stad met als belangrijk onderdeel de opwaardering van de openbare ruimte en de herinrichting van de Waldorpstraat tot een groene en vitale levensader voor dit nieuwe stuk stad.

Over de samenwerking tussen LIFE.NL en SENS real estate

De ontwikkelaar en verhuurder van het Stationsgebouw is LIFE.NL (een initiatief van de Belgische partners LIFE en Gijbels Group) die zich in Nederland versterkt door de samenwerking met de Nederlandse ontwikkelaar SENS real estate. Beide partijen zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaves.

Deel op:  
Member of logo