Start werkzaamheden Garenmarkt

17 juli 2017

Vrijdag 7 juli is de bouw van de ondergrondse parkeergarage aan de Garenmarkt officieel van start gegaan. Wethouder Paul Laudy gaf het officiële startschot, terwijl hij het belang van nog een kwalitatief hoogwaardige parkeergarage in Leiden benadrukte: 'We hebben altijd gezegd dat we twee garages willen realiseren, zodat we aan twee kanten van de stad onze bezoekers kunnen accommoderen. Dit is weer een belangrijk moment voor Leiden.'

Als eerste worden nu de wanden van de parkeergarage gebouwd. Dan zullen ook de contouren goed zichtbaar worden. Omgevingsmanager Marieke Duineveld licht toe: 'We gaan nu eerst de wanden uitgraven en die volstorten met beton. Daarmee creëren we een ovaal. Daarna zullen we de kuip ook daadwerkelijk gaan uitgraven.' Tot in het najaar wordt er gewerkt aan de betonnen buitenwanden van de garage. Aan het einde van het jaar kan er worden begonnen met het leeggraven van de bouwkuip. De afgelopen tijd zijn al veel voorbereidende werkzaamheden verricht, waaronder een archeologisch onderzoek.

Parkeergarage Garenmarkt

Bouwcombinatie Parkeergarages Leiden, bestaande uit Dura Vermeer en BESIX, realiseert de parkeergarage Garenmarkt. Deze biedt straks plek aan 425 auto's verdeeld over vijf parkeerlagen. Zowel de inrit als de uitrit van de garage ligt in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein. Het ontwerp is gemaakt door het Leidse Architectenbureau VVKH Architecten. Belangrijke kenmerken van het ovaalvormige ontwerp zijn verkeersveiligheid, licht en transparantie.

 

Activiteit

Gebouwen

Expertise(s)

Parkings
Deel op:  
Member of logo