Missie & visie

Onze visie

De wereld verandert continu. Niet alleen dat: die veranderingen voltrekken zich ook steeds sneller. Wij willen als BESIX toonaangevend zijn en moeten daarom snel kunnen inspelen op nieuwe technologie, vragen uit de markt én manieren van samenwerken.

Als organisatie vernieuwen we voortdurend onze werkprocessen. Zo innoveren we en leren we continu bij. Toch zijn wij ervan overtuigd dat de grootste uitdagingen van de toekomst niet door één organisatie alleen kunnen worden opgelost. Daarom nodigen wij onze huidige en toekomstige partners uit om samen met ons aan die uitdagingen te werken. 

Onze missie

BESIX Nederland wil duurzame oplossingen creëren voor onze samenleving. We voelen ons bijzonder aangesproken door complexe vraagstukken waarbij nieuwe combinaties van technieken en disciplines samenkomen. Door deze uitdagingen aan te gaan hebben we ons ontwikkeld tot een toonaangevende bouwpartner, veelal binnen de complexe civiele, maritieme en utilitaire markt.

BESIX Nederland is trots om onderdeel te zijn van BESIX Group, een sterk internationaal netwerk met expertise en ervaring op alle relevante vlakken. Binnen deze internationale groep zijn wij pioniers in het toepassen van procesmatig, contractuele en technische vernieuwingen. We werken ook heel graag samen met partners buiten deze groep: samen kunnen we bereiken wat één partij alleen niet lukt. 

Onze waarden

BESIX Nederland onderschrijft de waarden van BESIX Group en legt die op de volgende wijze uit.

 • Respect: voor de klant en voor onze eigen werknemers, partners en omgeving.
 • Uitmuntendheid: wij houden ambitieuze doelen steeds voor ogen en streven die op een no-nonsensemanier na: het uiteindelijke resultaat telt.
 • Cocreatie: wij geloven in de onbegrensde mogelijkheden en kracht van samenwerking. Intern maar ook met klanten, partners en stakeholders.
 • Passie: we zoeken uitdagingen op en stimuleren het nemen van initiatieven.
 • Eenheid: als medewerkers helpen we elkaar, we letten op elkaars veiligheid en streven naar nul ongevallen. 

Onze ambities

Wij hebben als BESIX Nederland de volgende ambities voor de toekomst:

 • Op een beheerste en duurzame manier groeien. We zoeken altijd naar de manier waarop wij maximaal waarde voor de klant kunnen toevoegen. Daarbij passen projecten met een ontwerpvraag, technische uitdagingen of omgevingscomplexiteit.
 • We verhogen de efficiëntie en verlagen de faalkosten. Daarbij staan veiligheid en kwaliteit voorop.
 • We streven naar een slagvaardige samenwerking in kleine kernteams.
 • BESIX Nederland streeft naar langdurige relaties met haar klanten en strategisch complementaire partners. We creëren waarde door deze geïntegreerde samenwerking.
 • Wij willen blijven innoveren: dat maakt ons een aantrekkelijke werkgever en zorgt ervoor dat we onze commerciële doelen behalen.
 • Wij streven ernaar een lerende organisatie te zijn die zijn gedreven en getalenteerde werknemers tot nieuwe hoogten stuwt. In teamverband realiseren we ambitieuze doelen waar we als collega’s trots op zijn. 
Member of logo