Een kijkje achter de schermen bij onze BESIX vrouw

Anne Verhallen

Internationale vrouwendag

Mijn naam is Anne Verhallen, (nog) 39 jaar oud en woonachtig in het leuke Eindhoven. Ik ben geboren en getogen in het Brabantse en daar dus blijven plakken tussen familie en vrienden. Ik heb in Eindhoven, aan de TU/e, gestudeerd: Bouwkunde – Construction Management & Engineering, waarna ik ben gaan werken bij Royal Haskoning als jr. projectmanager bij utiliteitsprojecten (met name onderwijs en zorg). In deze tijd begonnen de DBFM contracten vaker op de markt te komen en ben ik met een achtergrond in risicomanagement er steeds meer mee in aanraking gekomen. Dit heeft ertoe geleid dat ik na ongeveer 5 jaar een overstap heb gemaakt naar Mott MacDonald, een Engels ingenieursbureau, welke in Nederland voet aan de grond aan het krijgen was om bepaalde nichemarkten in Nederland te bedienen. Een daarvan was de DBFM wereld, vanuit het contract- en financieringsperspectief. Hier heb ik bijna 10 jaar mogen werken aan de meest fascinerende projecten in de breedste zin van het woord: gebouwen, infrastructuur, sluizen, windmolenparken, vliegtuighangars etc, in binnen en buitenland, en vanuit een interessant perspectief. Daarnaast heb ik mogen bouwen aan een leuk en groeiend team.
Na een jaar of 10 werd het wel tijd voor wat anders, en met name voor een ander perspectief (lees andere kant van de tafel). Dit heeft ertoe geleid dat ik sinds bijna twee jaar nu in dienst ben bij BESIX, als tender-/projectmanager.

Wat is je rol binnen BESIX en wat maakt jouw werk leuk en interessant?

Het allerleukste vind ik nog steeds nieuwe dingen leren, mezelf uitdagen en het team uitdagen en dat kan ik hier bij BESIX volop!
Ik ben als tender-/projectmanager momenteel vooral bezig met mooie tenders. Het leuke binnen BESIX is dat ik dit mag doen op zeer diverse terreinen: zowel infrastructuur/civiel als ook interessante gebouwen. Naast de diversiteit in projecten, zijn het vaak mooie en uitdagende/ complexe projecten en is het team (en de partners) waarmee je werkt als ook de opdrachtgever en omgeving, telkens weer anders. Om een team te mogen vormen met een grote variëteit aan mensen van zowel binnen als buiten de eigen organisatie, om samen gemotiveerd naar dat ene doel te werken is supermooi! Als het dan ook nog resulteert in een feitelijke realisatie, dat hetgeen wat je aan de voorkant bedenkt met elkaar ook realiteit (en tastbaar) wordt, is natuurlijk het mooiste aan de bouw.

Als vrouw in een mannenwereld....

Eerlijk gezegd weet ik bijna niet beter: ik heb tussen de mannen gestudeerd en altijd wel in een mannenwereld gewerkt. Mijzelf valt het vaak niet eens op dat ik bijvoorbeeld de enige vrouw ben in een gezelschap of vergadering, totdat daar (al dan niet positief) op gewezen wordt. Blijkbaar is dat iets wat mij goed past, hoewel ik het wel heel leuk en goed vind te zien dat er steeds meer vrouwen deze wereld ook bemannen op steeds meer (ook belangrijke) posities. Een beetje variatie en diversiteit doet de werkvloer goed en zorgt ervoor dat we elkaar uitdagen en in balans houden. Waarom het mij dan goed past is waarschijnlijk in het algemeen de no nonsens houding, directheid en aanpakken en doorgaan. Dat zit ook in mijn DNA. Daarbij wil ik graag verbinding maken en houden en zie ik dat ook als toegevoegde waarde.

Wat houdt je naast werk verder bezig?

Naast (of eigenlijk na) werk, ga ik graag sporten: crossfit en/of yoga. Lekker mijn hoofd leeg maken en fysiek bezig zijn. Ultiem is daarbij het kitesurfen, een hobby die ik sinds een jaar of 6 heb opgepakt. Het is een sport die alles in zich heeft voor mij: op zee, in het water, actief bezig zijn, adrenaline, nieuwe dingen leren, vrijheid, gezellig met andere surfers…. Kitesurfen is ook goed te combineren met mijn andere hobby reizen; er zijn heel veel waanzinnige surfspots op deze wereld waarvan ik er al aardig wat gezien heb, maar nog meer te ontdekken heb. Hopelijk kan ik dat nog lang blijven doen, het mezelf onderdompelen in een andere omgeving en cultuur en me weer even met beide beentjes op de grond (of in het water) zetten.
Ook lekker (uit)eten kun je me heel blij mee maken, gezellig met familie of vrienden aan tafel; goede gesprekken bij lekker eten! (zal iets Brabants zijn). Helaas zelf niet een heel grote keukenprinses dat laat ik graag aan een ander over 😉 ik eet het graag op.

Member of logo