Project Rijswijk, Nederland

Shell Rijswijk

Drie geslaagde uitdagingen

Activiteit: Gebouwen
Deel op:  

Voor de uitbreiding en renovatie van zijn Nederlandse site in Rijswijk (Nederland) deed Shell een beroep op BESIX. Resultaat: drie opeenvolgende complexe projecten, drie grote werven en drie successen in een sector met uiterst nauwkeurige uitvoeringsnormen en strikte veiligheidsrichtlijnen.

800 ondergrondse parkeerplaatsen

Begin jaren 2000 startte de oliemaatschappij Shell met de grondige uitbreiding en renovatie van haar site in Rijswijk, nabij Den Haag. BESIX kreeg drie complexe projecten toegewezen en ontwierp en bouwde een ondergrondse parking van twee niveaus, opgetrokken rond een centrale bamboetuin in de openlucht. Een ideale ruimte voor 800 wagens in deze stedelijke omgeving!

Uit te breiden en te renoveren site

De tweede grote werf was een nieuw opleidingscentrum van vier verdiepingen met twee laboratoria en een ruime laboratoriumhal voor grootschalige experimenten. BESIX ontwierp en bouwde de funderingen en de ondergrondse lokalen. Het maakte daarbij gebruik van talloze civieltechnische technologieën en bouwde vervolgens de bovenbouw en de luchtbrug die beide laboratoria met elkaar verbindt. De afwerkingen zijn van een zeer hoog niveau. BESIX nam ook de ononderbroken renovatie en uitbreiding van de Boiler House, hét energetische hart van de site, voor zijn rekening.

Eén succesvol project in de petrochemie is sowieso een referentie. Drie opeenvolgende projecten betekenen een echte erkenning.

N. Hoste
Project Manager

Overlappende projecten

De renovatie van twee kantoorgebouwen was de laatste fase van de metamorfose van de site in Rijswijk. Op het programma stonden het afvoeren van asbest, de volledige afbraak en heropbouw, inclusief de klimaatgevels, de technische installaties en de binnenafwerking, die allemaal aan zeer strenge kwaliteitsnormen moeten voldoen.

Projectinformatie

Projectnaam

Shell Rijswijk

Expertise(s)

Kantoren, Parkings

Contracttype

Build

Locatie

Rijswijk, Nederland

Stakeholder(s)

BESIX Nederland

Opdrachtgever

Shell International Exploration & Production BV

Bouwperiode

2002 - 2007

Architect

DHV Bouw en Industrie BV

Totale waarde

€ 57.5 miljoen

Gelijkaardige projecten

Deel op:  
Member of logo