Onze sollicitatieprocedure

1. Zoek de vacature die bij jou past 

Vind de baan die past bij jouw ambities, wensen, kwaliteiten en solliciteer! Naast jouw cv zijn wij ook geïnteresseerd in jouw motivatie, want wij willen graag weten wat jou beweegt om bij ons te solliciteren!

Vind de job die jij wilt.

2. Solliciteer voor de gewenste vacature

Jouw cv wordt direct opgenomen in ons systeem en je krijgt meteen een bevestiging per e-mail dat we jouw kandidatuur goed hebben ontvangen. De toegezonden informatie wordt zo snel mogelijk en zorgvuldig geanalyseerd door onze recruiter die rekening houdt met jouw opleidingen, werkervaring en vaardigheden en intern besproken met de desbetreffende manager of leidinggevende. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Sollicitanten die niet worden uitgenodigd krijgen een reactie per mail. Kandidaten die wij graag uitnodigen krijgen een telefoontje en bevestigen we onze afspraak.

3. Sollicitatiegesprekken

Indien jouw profiel en motivering past bij de vacature en bij ons, nodigen we je graag uit voor een verkennend gesprek met onze recruiter en jouw eventueel toekomstige manager(s). Ook bekijken we of jouw profiel met eventuele andere openstaande vacatures matcht. Uiteraard heb jij in het sollicitatiegesprek de gelegenheid om ons het hemd van het lijf te vragen. Is het ook wat jij verwachtte? 

Aangezien wij streven duurzame inzetbaarheid, kijken wij zorgvuldig naar jouw profiel op basis van hetgeen jij meeneemt qua opleidingen, werkervaring en vaardigheden, maar ook naar de mogelijke match tussen jou en het team waarin je komt te werken en met onze organisatie. Naast hetgeen wat jij meeneemt, is het natuurlijk van net zo’n groot belang dat jij je qua persoon(lijkheid) ook goed thuis voelt bij BESIX. Om al die zaken zo goed mogelijk te onderzoeken, vindt er, na een positief eerste gesprek, altijd een tweede en in enkele gevallen ook een derde gesprek plaats. 

Dit sollicitatieproces is niet in beton gegoten; het is geen standaard procedure, want iedereen is anders. Zo zoeken we naar de beste plek binnen de organisatie, waar jij  het beste tot jouw recht komt in combinatie met toekomstmogelijkheden en ontwikkelmogelijkheden die jij en wij voor ogen hebben. 

4. Selectie

Uiteraard houden wij jou gedurende het proces op de hoogte en vertellen we het je als wij een match ervaren. Ben jij net zo enthousiast over de op handen zijnde overstap? Dan gaan we over tot een voorstel. 

5. Aanbod en onboarding

We doen jou een voorstel waarin het totale voorwaardenpakket, waaronder uiteraard het salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden, het aantal contract uren, startdatum en overige voorwaarden in benoemd worden. 

Zodra jij en wij akkoord zijn, sturen wij jou de arbeidsovereenkomst toe en heten we je van harte welkom bij de BESIX Family! 
Een paar weken voor aanvang krijg je toegang tot onze BESIX onboarding-app. Deze mobiele applicatie bevat alvast de nodige informatie, zodat je een fijne start kunt maken.

Wij kijken ernaar uit om samen met jou aan onze droom te bouwen!
Member of logo