Benieuwd naar mijn verhaal?

Alles is in beweging, missen is kracht verliezen....

Wie ik ben?

Ik ben Michelle Bliek en werk sinds september 2020 als werkvoorbereider bij BESIX Nederland. Na mijn opleiding bouwkunde in Groningen, wilde ik graag doorleren voor constructeur aan de Universiteit van Eindhoven. Na het behalen van de Master Structural Engineering en Design heb ik er bewust voor gekozen om bij een aannemer te solliciteren i.p.v. bij een ingenieurs bureau. Tijdens mijn stage’s heb ik ervaren dat ik het praktische (uitvoeringstechnische) in combinatie met het theoretische (technische) het meest interessant en leuk vind. 

Waarom BESIX?
BESIX sprak mij meteen aan in de zoektocht naar mijn eerste werkgever, een grote speler in de innovatieve en complexe projecten waarin ik als werkvoorbereider Utiliteitsbouw veel uitdagingen aan mag gaan en de vrijheid en ruimte krijg om mijzelf verder te ontwikkelen. 

Wat maakt je werk zo leuk?  
Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel eens. Daar weet ik als werkvoorbereider alles van, elke dag proberen we het werkproces te optimaliseren en tot in de puntjes uit te denken om uiteindelijk het uitvoeringsproces goed te laten verlopen. Ik ben betrokken van gunning tot oplevering en realisatie van de projecten waarin ik fungeer als de technische ‘spin in het web’. Het leukste aan mijn functie vind ik het afwisselende werk, zo ben je de ene dag technische werkplannen aan het maken in afstemming met de verschillende onderaannemers en de volgende dag sta je met je laarzen in de modder om een uitvoeringstechnische uitdaging te analyseren en op te lossen. 

Welke projecten heb je gedaan en ben je bij betrokken en wat maakte deze projecten zo tof/speciaal/bijzonder en wat was jouw toegevoegde waarde?
Ik werd ontvangen bij BESIX in het tenderteam utiliteitsbouw waarin ik heb mee mogen werken aan de succesvolle tender Bediencentrale Scheveningen. Vervolgens bleef ik in het tenderteam en heb ik verschillende haalbaarheidsstudies gedaan voor projecten (technische kansen/risico’s inschatten, begrotingen opstellen, etc.) tot het moment dat de tender Mediavaert op mijn pad kwam, het grootste hout-hybride kantoor van Europa. Hier heb ik vanaf het begin het werkpakket ‘houtconstructie’ opgepakt, en heb ik o.a. gefungeerd als ontwerpcoördinator tussen constructeur en houtbouwer. Momenteel is het ontwerp afgerond en zijn we volop aan het bouwen, waarin ik een paar dagen per week op de bouw loop om te controleren of de hout-hybride constructie gebouwd wordt conform ontwerp. Het maakt me trots om te zien hoe we met zijn allen elke dag een stap vooruit zetten. 

Waarom zit je hier op je plek? 
Een project kun je alleen succesvol afronden als je als team samenwerkt, uiteindelijk komt alles samen en moet het passen binnen de gestelde eisen van de klant. Hiervoor is veel samenwerking nodig, ambitie om het elke dag beter te doen, maar ook vertrouwen in elkaar. De waardering en het vertrouwen wat BESIX mij geeft, motiveert me elke dag. Daarnaast biedt BESIX mij ook de mogelijkheid om mezelf op andere vlakken te ontwikkelen. Sinds 2022 ben ik onderdeel van het duurzaamheidsteam  van BESIX Nederland, waarin we als bedrijf de duurzaamheidsambities aanscherpen en nastreven om de samenleving duurzamer te maken en zodanig te bouwen, dat mensen er gezond en gelukkig kunnen wonen, werken en leven. Als laatste zit ik in het Jong BESIX Nederland bestuur, een enthousiaste club van jonge professionals in verschillende functies waarvoor we diverse (sportieve) activiteiten organiseren, van projectbezoeken tot bierproeverijen. Zodoende ontstaat ook een waardevol netwerk voor het informeel uitwisselen van kennis en ervaring. 

En nog iets over jezelf, hoe laad jij weer op, waar krijg je energie van en vind je belangrijk in je leven?

Wanneer ik thuis kom van mijn werk, trek ik het liefst direct mijn sportkleding aan om te gaan Kick-boksen in de sportschool of skeeleren in de natuur. Van jongs af staat mijn leven in het teken van sporten, zo beoefende ik topsport tennis tot mijn 18e. Sporten is voor mij dan ook een ontspanning geworden, even verstand op nul en gaan. Daarnaast ben ik, zoals je hierboven kunt merken, ondernemend en ga ik er graag op uit met vrienden en familie. 

​ ​
Member of logo