Project Amsterdam-Duivendrecht, Nederland

DPG Media Nieuw Kantoor

Activiteit: Gebouwen

DPG Media heeft, in samenwerking met ontwikkelaar Being, een overeenkomst gesloten met BESIX voor de realisatie van Mediavaert, het nieuwe hout-hybride kantoor van het mediabedrijf aan de Van der Madeweg in Amsterdam-Duivendrecht. Met ruim 44.000 m2 wordt het gebouw één van de grootste hout-hybride kantoorgebouwen ter wereld.

Flexibiliteit, gezond werken, innovatie en creativiteit vormen belangrijke speerpunten van Mediavaert. Kenmerkend voor het ontwerp van Team V Architectuur in samenwerking met Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture & Urbanism zijn de innovatieve houtbouwconstructie en het groene landschap van het kantoor. Nooit eerder werd in Europa een hout-hybride kantoor van deze omvang gebouwd. Dat brengt uitdagingen met zich mee, maar bovenal voordelen.

In vergelijking met traditionele bouwmethoden als betonbouw levert de productie van hout aanzienlijk minder CO2 en stikstof op. Ook nemen bomen tijdens hun groei CO2 op, wat opgeslagen blijft in het materiaal. Dat betekent dat de houtconstructie van Mediavaert extra uitstoot beperkt en zelfs een potentieel positieve koolstofbalans heeft. Het gebouw is bovendien zeer energie-efficiënt (met onder meer ondergrondse warmte-/koudeopslag met een warmtepomp en zonnepanelen op het dak) en krijgt een BREEAM Excellent certificering.

“We zijn zeer trots dat wij het nieuwe en grootste hout-hybride kantoor van Europa voor DPG Media gaan engineeren en bouwen. Dit is voor ons een bevestiging van DPG Media’s vertrouwen in BESIX, met name dat wij voor de tweede keer voor hen een hoofdkantoor bouwen: eerst in Antwerpen en nu in Amsterdam. Met het gebouwontwerp is sterk ingezet op een duurzame en gezonde werkomgeving. Het grootste deel van de constructie wordt uitgevoerd in hout. Als innoverende bouwer en verbouwer willen wij het duurzame karakter van vernieuwende stadsontwikkeling met dit project verder uitbreiden,” aldus Nic De Roeck, Algemeen directeur BESIX Nederland.
“Dat we met Besix, na het realiseren van ons kantoor op het Mediaplein in Antwerpen, nu ook ons Nederlandse hoofdkantoor ‘Mediavaert’ in Amsterdam gaan bouwen, is een match waar we heel gelukkig mee zijn. Met het unieke houten ontwerp, het ruim binnenvallende daglicht en de bijzondere daktuinen, zorgen we op een CO2-besparende manier zowel voor een optimaal werkklimaat als een positieve ecologische impact. We zien er enorm naar uit om hier met DPG Media straks dé mediahub van Nederland te vestigen en redacties, studio’s, een drukkerij en andere bedrijfsonderdelen van regio Amsterdam bij elkaar te hebben”, aldus Erik Roddenhof, CEO DPG Media Group en DPG Media Nederland.

Medewerkers van onder andere Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Qmusic, NU.nl, Tweakers, vtwonen, Libelle, HR en Marketing zullen volop profiteren van de state-of-the-art faciliteiten van Mediavaert. Naast werkruimtes omvat het gebouw testlabs, radio opnamestudio’s voor Qmusic, vergaderzalen, restaurants, een espressobar én een aansprekende eventlocatie aan de kade van de Duivendrechtsevaart. Het open karakter van het gebouw ontstaat door de wisselwerking tussen vides en andere gedeelde ruimtes. Groenvoorzieningen in, op én rondom het gebouw creëren een inspirerende werkomgeving die welzijn en gezondheid bevordert.

 

Projectinformatie

Projectnaam

DPG Media Nieuw Kantoor

Expertise(s)

Kantoren

Locatie

Amsterdam-Duivendrecht, Nederland

Stakeholder(s)

BESIX Nederland

Externe partner(s)

Arup; Being; DGMR; Brink; DELVA Landscape Architecture/ Urbanism

Opdrachtgever

DPG Media

Bouwperiode

2021 - 2024

Architect

Team V Architectuur

Gelijkaardige projecten


Member of logo