Project Den Haag, Nederland

Grotius

Nieuwbouw woontorens

In het centrum van Den Haag ontwikkelt Provast twee woontorens met 655 huurappartementen (waarvan 20% sociale huurwoningen), commerciële ruimten en ondergrondse parkeergarage. De realisatie van project Grotius is in handen van de bouwcombinatie BESIX en J.P. van Eesteren.

Ontwerp met spectaculaire kroon

De woontorens zijn in Haagse stijl ontworpen door Winy Maas van architectenbureau MVRDV. De duurzame gebouwen van respectievelijk 100 en 120 meter hoog krijgen een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening. Kenmerkend voor de gebouwen is de spectaculaire bekroning met prachtige buitenruimtes met zicht over de stad en de zee.

De twee woontorens vormen het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station. De nieuwe torens zijn belangrijk voor de stadsentree van Den Haag en zullen zichtbaar bijdragen aan de imposante Haagse skyline. De Grotiusplaats ligt in het dynamische stationskwartier en vormt een belangrijke schakel tussen het station Den Haag Centraal, Bezuidenhout en het Beatrixkwartier.

Samenwerking

Al vanaf eind 2016 hebben wij samen met J.P. van Eesteren in nauwe samenwerking met Provast aan de ontwikkeling van project Grotius. Gezien de omvang en complexiteit hebben wij onze krachten gebundeld. In december 2018 tekenden de partijen de Engineer & Build-overeenkomst.

Projectinformatie

Projectnaam

Grotius

Contracttype

Design & Build

Locatie

Den Haag, Nederland

Stakeholder(s)

BESIX Nederland

Externe partner(s)

J.P. van Eesteren

Opdrachtgever

Provast

Architect

MVRDV

Hoogte

100 en 120 meter

Powered by

Grotius
Grotius

Member of logo