Bouwplaatsmedewerkers Theemswegtracé doneren aan goed doel

15 februari 2021

Het Havenbedrijf Rotterdam keert jaarlijks een veiligheidsbonus van tienduizend euro uit aan het bouwconsortium SaVe (Samen Verbinden) - Theemswegtracé -  op voorwaarde dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd. Bij de eindspurt van de bouwwerkzaamheden kreeg deze bonus een bijzondere twist om de betrokkenheid van de ruim 200, grotendeels buitenlandse, bouwvakkers bij veiligheid te vergroten.

 

VEILIGHEIDSBONUS NOG PERSOONLIJKER

De bonus die eind 2020 is uitgekeerd, is op aanraden van het Havenbedrijf nog persoonlijker gemaakt. Vijf maanden lang mag het team dat het beste scoort op veiligheid tweeduizend euro doneren aan een zelf gekozen goed doel. Collega’s zijn dankzij deze nieuwe methode extra betrokken bij veiligheid, omdat zij graag iets willen doen voor het goede doel waar zij een persoonlijke band mee hebben. Een Portugees team doneerde al een bedrag aan een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking in Portugal, waar de moeder van één van de timmerlieden vrijwilliger is. Zijn moeder en het tehuis waren erg blij met de onverwachte gulle gift. De collega kon hiermee in zijn privé omgeving echt een verschil maken.

BONUSBELEID SLUIT AAN OP “BE SAFE” FILOSOFIE

Dieter Behaeghel (BESIX), projectdirecteur van bouwcombinatie SaVe vertelt : “dat dit bonusbeleid mooi aansluit bij onze 'be safe' filosofie, waarbij we iedereen meer willen betrekken bij het veiligheidsbeleid. Verder ben ik blij dat op deze manier veiligheid iets wordt van iedereen. Vanuit de samenwerking met onze klant Havenbedrijf Rotterdam is het idee ontstaan. Geweldig om dan ook te ervaren dat het een positieve uitwerking heeft op het veiligheidsbewustzijn van onze bouwplaatsmedewerkers.”

Foto: Jorrit Lousberg

 

 


Member of logo