Project Rotterdam, Nederland

Terraced Tower

BESIX bouwt verder aan de skyline van Rotterdam

Activiteit: Gebouwen

Na de torens Montevideo (158 m), New Orleans (152 m) en Maas (165 m) op de Kop van Zuid bouwt BESIX Nederland verder aan de skyline van Rotterdam (Nederland) met een 100 meter hoge woontoren aan de noordkant van de Maas. Er komen verschillende typen moderne stadsappartementen, waarvan 258 huur- en 86 koopwoningen. De toren dankt zijn naam aan de terrassen langs de volledige breedte van alle wooneenheden met een spectaculair uitzicht over de stad en de Maas.

Een complex woongebouw

Het oude kantoorgebouw dat nu nog op de site staat, moet eerst gesloopt worden. Intussen werkt het in-house engineering team van BESIX en haar adviseurs het definitief ontwerp uit naar realisatie. De toren kent een complexe fundering en bouwkuip en wordt deels gebouwd in een dijklichaam. De start van de bouwwerken staat gepland voor begin 2018 en de oplevering is medio 2020.

We zijn er trots op dat we met dit markante gebouw weer een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de skyline van Rotterdam, een stad die in binnen- en buitenland bekend staat om haar grensverleggende architectuur. Er zijn op dit moment veel hoogbouwinitiatieven aan de gang in Rotterdam, waarvoor wij als hoogbouwspecialist meerwaarde kunnen leveren.

Jeroen Philtjens
Directeur BESIX Nederland

Projectinformatie

Projectnaam

Terraced Tower

Categorie

Residentieel

Contracttype

Build

Locatie

Rotterdam, Nederland

Stakeholder(s)

BESIX Nederland

Opdrachtgever

Provast

Bouwperiode

2017

Architect

OZ Architects

Totale waarde

€ 61 miljoen

Hoogte

100m

Gelijkaardige projectenGerelateerd nieuws

Member of logo