Benieuwd naar mijn verhaal?

Benieuwd naar mijn verhaal?

Wie ik ben?
Ik ben Olav Plompen en werk sinds Januari 2015 als Hoofduitvoerder bij BESIX met een specialisatie in de civiele branche.
Maar schuw ook niet om utiliteit- / spoorwerken en waterzuiveringen op te pakken en te begeleiden. Mijn rol binnen BESIX is meer “troubleshooter/problem solver”. Een rol die mij past, maar soms wel steeds zwaarder wordt, met name door de (cultuur-) veranderingen in de bouw. Ik heb voor BESIX gekozen omdat deze organisatie machtige, omvangrijke en complexe projecten in zowel Nederland als buitenland realiseerd. Ik heb nog altijd de ambitie, als mijn kinderen groter zijn, om toch weer eens als expat voor BESIX te gaan willen werken in het buitenland. Ben namelijk zelf een expat kind afkomstig uit de Shell generatie en heb heel de wereld wel bereisd.

Geen dag is hetzelfde... 
Mijn werkomgeving is zeer divers, geen dag is hetzelfde. Hoe goed je het ook regelt, het wijzigt constant.
Ons werk in de bouw is namelijk enorm dynamisch en zit vol verrassingen. Ik hou erg van grote producties, denk met name aan de grote hoeveelheden beton die we nu verwerken voor het project A16 Rotterdam. Ik ben trots dat we met een goed functionerend team de werkzaamheden op dit gigantische project met elkaar kunnen realiseren.

                                                         

 

Jouw carrière bij BESIX
Mijn loopbaan binnen BESIX is erg divers. Ik ben begonnen op de OVT te Tilburg. Vervolgens heb ik mogen mee werken aan de ombouw en nieuwbouw van een waterzuivering om in 1,5 jaar tijd een complete nieuwe fabriek te bouwen. Toen over gegaan naar Project DOEN te Nijkerk die binnen een jaar tijd ook opgeleverd moest worden. Ook deze mijlpaal hebben we uiteindelijk met z’n allen behaald. In de Botlek hebben we, in een jaar tijd, twee (lange en zeer smalle) troggen gerealiseerd op het project Theemswegtracé. We hebben hier de planning netjes behaald en naar grote tevredenheid van de opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam. Op The Terraced Tower in Rotterdam en de Grotius Torens in Den Haag ben ik werkzaam geweest om de opleveringen en opnames op te starten en te begeleiden. Bij de Grotius torens heb ik ook nog de coördinatie en uitvoering van alle NUTS bedrijven (Water, Stroom en Kabel KPN/Ziggo) mogen begeleiden i.v.m. ingebruikname van de woontorens. 

Waar ik nu zit? op het project A16 Rotterdam waar ik me volop bezig hou met de uitvoering in deelgebied 2 van dit project, waaronder de tunneltrein. 

Waarom zit je hier op je plek? 
Ik heb de vrijheid en krijg vaak de mandaat op het werk om op mijn manier het werk te regelen en te organiseren.
Heb een leuk team om me heen kunnen bouwen waar we nu op het project A16 Rotterdam samen productie draaien om elke week weer 25 meter tunneltrein te realiseren. Het doel is om eind van 2022 het betonwerk voor 95 % gereed te hebben en wat ons zeker gaat lukken… 😊.
Belangrijk; we zijn geen nummer binnen het bedrijf, maar hebben echt nog een eigen naam met identiteit. Ik voel me erg relaxed binnen BESIX en gewaardeerd voor het geen we doen. Er wordt ook grotendeels rekening gehouden met de projecten die ik leuk vind en die grote uitdagingen behelzen om deze te mogen uitvoeren. Ook zijn mogelijkheden om een paar jaar naar het buitenland te gaan, hetgeen ik zeker nog ambieer binnen mijn BESIX loopbaan.


Wie is Olav buiten de werktijd?
In mijn vrije tijd doe ik graag met familie of vrienden barbecueën met mijn Smoker. Ik ga heel graag naar Bottle Shares en bierfestivals om veel nieuwe bieren te kunnen proeven in binnen en buitenland. Sporten (Hockey en Kickboksen) heb ik helaas op moeten gegeven door de enorme slijtage in m’n ledematen na deze sporten intensief 32 jaar te hebben beoefend. Ik zou graag weer willen gaan tennissen, allen de uitvoering ervan heb ik nog niet kunnen realiseren. Het is mijn nieuwe doel om dit binnen een jaar op te pakken. Verder ben ik een enorme Bourgondiër en ga graag uiteten met familie, vrienden en collega’s. Dus heb je zin om uiteten te gaan, nodig mij vooral maar uit…. 😊

 
Member of logo