Benieuwd naar mijn verhaal?

Werken met contracten is voor mij als het lezen van verhalen

Wie ik ben?

Ik ben Sandra Pauwels en werk sinds september 2020 bij BESIX. Na mijn opleiding rechten heb ik bewust gekozen voor een praktische werkomgeving waar het juridisch inhoudelijke samengaat met techniek. Via de waterzuiverings -en afvalsector kwam ik terecht in ‘de bouw’ waar ik mijn ervaring met pragmatisch en projectmatig werken optimaal kan inzetten. BESIX stond door haar projecten op mijn lijstje ‘favorieten’. Toen ik de vacature contractmanager las, wist ik direct “dit is het”. Niet werken vanaf de zijlijn/ivoren toren maar onderdeel uitmaken van projectteams waar ieder vanuit zijn discipline een positieve bijdrage levert aan het geheel. Als jurist/contractmanager bij BESIX Nederland ben ik onderdeel van een tender/projectteam. Ik bewaak het bedrijfsbelang door een kritische check op contractvoorwaarden. Vanuit een helicopterview bekijk ik  alle facetten en houd ik overzicht over de gemaakte afspraken met partners en opdrachtgever om die vervolgens te formaliseren. Voor mij zijn hierin het praktische, het pro-actieve en het samen toewerken naar een gunning of eindoplevering ‘het speciale’.

Wat maakt je werk zo leuk?

Voor mij is dat de combinatie van het juridisch inhoudelijke en het omgaan met mensen (relaties aangaan en onderhouden met collega’s, onderaannemers en opdrachtgevers). De inhoud is uitdagend en varieert van project tot project en de fase waarin deze zich bevinden. Bonus is de samenwerking met mijn collega’s contractmanagers binnen het team contractmanagement en collega’s van de overige disciplines. Ik hou van afwisseling/reuring dus heb ik een leuke dag als er veel gebeurd, ik zaken positief kan afronden-oplossen en hulp & ondersteuning kan bieden.

Welke projecten heb je gedaan en ben je bij betrokken? 

Als contractmanager ben ik betrokken in diverse tenders (Zuidasdok, Marijkesluis, N65, A27 Noord) en volg ik een project in uitvoering (Bediencentrale Den Haag). Ik adviseer en ondersteun diverse disciplines, bewaak zowel (interne) operationele beleidslijnen/belangen als wettelijke en regelgevende vereisten van contracten en afspraken.

Verbinding 

BESIX biedt mij een professionele werkomgeving waar eigenaarschap en initiatief gewaardeerd worden. De sfeer en cultuur is open en informeel. Vanaf dag één voel ik de vrijheid om mezelf te laten zien als mens en professional. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan meedoen, betrokkenheid, onderdeel uitmaken van een (groter) geheel, een bijdrage kunnen/mogen leveren.

Heb je hobby’s die in het verlengde liggen of het tegenoverliggende van je werk?

Beide. Werk is gestructureerd en binnen kaders. In mijn vrije tijd ben ik het liefste actief en buiten (water, bergen, fietsen, wandelen – ruimte). Anderzijds ben ik buddy van een bejaarde vrouw in mijn dorp en verleen ik vrijwillige juridische ondersteuning aan een VZW in de zorgsector.

In mijn vrije tijd...

Laad ik op in de natuur (water en bergen), liefst actief maar ook rustig met een boek of gewoon even niks.   

 

 

Member of logo